Yoga ve Engelli Bireyler

Yoga kişiyi tutsaklıklarından kurtaran bir yöntemdir. Fiziki bedene hapsolmuş ruhlar için bir çıkış yoludur.

Dünya gerçekliğinde insanoğlu birçok güçlükle baş etmek zorundadır. Ancak engelli bireyler için bu durum daha da zordur. Çünkü fiziki bedenlerinin sınırlamaları, hayat gereksinimlerini yerine getirirken onları ekstra çaba sarf etmek mecburiyetinde bırakır. Bu durum sadece fiziksel bir özürle sınırlı kalmaz, kişi bu anlamdaki yetersizliğinden dolayı psikolojik olarak da sıkıntılar yaşayabilir ki bu son derece doğaldır.

İşte tam bu noktada Yoga engelli bireylere yardım edebilir. Kişi, meditasyon yoluyla ruhsal bir farkındalığa ulaşarak, kendini fiziki engellerinin getirdiği sınırlamalardan özgür kılabilir. Böylelikle hiçbir hastalığın veya acının sonsuza kadar sürmeyeceğinin, her şeyin bir şekilde değişip, dönüşeceğinin de idrakına varabilir.

Engelli kişi arzuladığı sağlığa belki fiziksel olarak kavuşamasa da Yoga sayesinde zihinsel ve ruhsal olarak iyileşme şansını elde edebilir. Bu şekilde hayatın zorlukları karşısında mücadele gücünü arttırması da mümkündür.

Yoga, engelli bir yaşam sürdüğü için isyan eden bireye durup düşünmesi ve yaşadığı güçlükten nasıl dersler çıkarması gerektiği konusunda ışık tutacaktır. Belki de hayat amacını hatırlatacaktır..

Kim bilir, kendisine verilmiş bir ceza olarak gördüğü engeli belki onun ruhsal kurtuluşu olacaktır..

Yoga Nedir, Tarihi ve Çeşitleri Nelerdir?

Derya Güntaş

Dünyalite

Paylaştıkça çoğalır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

DUNYALITE