Rutin İşlerin Dışına Çıkmak

Geçen hafta bir arkadaşımla rutin sohbet ediyordum. Kendisi bana hayatında son zamanlarda yaşadığı zorlukları ve neden herkesin mesajlarına cevap vermeyi bıraktığını söylüyordu.

Konuya geleceğim: Günlük sorunların içinde sıkışıp kalmıştı.

Hayatınız bu değil: Uyan – Kahvaltı yap – İşe git – Öğlen yemeği ye – Eve gel – Eşine gününün nasıl geçtiğini sor – Çocuklarla oyna(eğer varsa) – Hafta sonunu iple çek – Yatağa git – Duş al ve bunu tekrarla..

Eğer hayatınız böyle ise, şansınız size meydan okuyacak. Bunlar günlük aktiviteler olduğu için değil, yaşamda çok daha fazlası olduğu için sorundur.

Her gününüz aynı ise ve nedenini bilmiyorsanız, kaybolmuşsunuz demektir.

Kayıp derken ne demek istiyorum?

Eski yöntemlere geri dönersiniz. Arkadaşımın akıl sağlığı sorunları tekrar başladı. Kendisi için üzülmeye başladım. Yolunu kaybetti. Benim için kaybolmak, olumsuzluk durumuna geri dönmeye benziyor. Tüm dünyanın bana karşı olduğu ve her şeyin imkansız olduğu bir durum.

İsterseniz, hayatınız farklı olabilir. Bu bir abartı değil. Hayatınız farklı olabilir. Nasıl mı?

Günlük çalışma rutininize sıkışıp kalmayarak. Bunu yapmanın yolu hazır olmanız. Şu anda telefonunuza bakmak yerine farkında olmanız.

Rutin giden işlerden kurtulun. Her gün aynı şeyi yapmayın. Bazı küçük girdaplar ekleyin ve işleri nasıl yaptığınıza odaklanın.

Hayatınız çok sıkıcı ve rutinlerle dolu olmak zorunda değil. Alışkanlıklar, gününüzün % 99.9‘u haline gelmediği sürece güzeldir. Alışkanlıktan başka hiçbir şeye sahip olmamak çeşitliliği gününüzden alıyor. 

Her gününüzü aynı şekilde düşünerek bitiriyorsunuz. Yalnızca bunları görebiliyorsanız, bu size sunulan sonsuz fırsatları görmenizi engeller.

Bunun bir anlamı olmalı.

Ne kadar büyük veya ne kadar küçük olursa olsun, anlam, önceden tanımlanmış bir rutini izlemenin dışında uyanman için bir neden verir.

Geçen hafta ciddi sorunlardan geçen arkadaşımın bir anlamı yoktu. Neden işe geldiğini unutmuştu. Onun gerçekliğini sarsmak için, evsizler barınağında gönüllü olduğum bir günden bahsettim.

Bana neden yaptığımı sordu.

Ona “Seni kafanın dışına çıkardığından” bahsettim. Bu tamamen farklı düşünmenizi ve hissetmenizi sağlar. Kendin için üzülmeyi bıraktırır. Size bir anlam ifade etmenin nasıl bir şey olduğunu hatırlatır. ”

Bizlerin dışında herkesin hayatının mükemmel olduğunu düşünerek hata yaparız.

“Bunu her zaman alıyorum. İnsanlar, bedava öğle yemekleri, sonsuz beşlikler, gülümsemeler ve fırsatlarla dolu bir rock yıldızı yaşam tarzı yaşadığımı düşünüyor. Gerçek, bu sahte fikirden daha fazlası olamazdı ”

Aynı savaşları ve zorlukları bende yaşıyorum. Ben de rutinlere takılıyorum. Bazen üretkenliği anlam üzerinden de kovalarım.

Hiç kimse, tüm umut ve hayallerinin gerçekleştiği, kusursuz bir gün geçiremiyor. Reddetme, yüze yumruk atma ve hayal kırıklığı hepimizi etkiliyor.

İyi hayatı seçme şekliniz, yaşamın zor kısımlarını kabul etmek ve zorlamaktır.

Denediğim kadar zor, bazı günler sadece berbat. Bazı günler yazdığımı bile hissetmiyorum bazen de kariyerimi çöplükte gibi hissediyorum.

Tek fark sizin seçtiğiniz şey.

Ben ilerlemeye devam etmeyi seçiyorum. Hiçbir şey mantıklı gelmediğinde ve tüm her şey bana karşı istiflendiğinde bile iyimserliği seçiyorum.

Çeşitlilik içermeyen rutin bir yaşamla yetinmemekten başka gizli bir sır yoktur. Bu seçimi yapmalısınız. Aradaki fark budur. İstediğiniz hayat sizin yaptığınız bir seçimdir. Sizin için yapılan bir şey değil.

Bir şeyleri değiştirmeyi seçin.

Başarıyı Yeniden Düşünmenize Yardımcı Olacak 6 Design Thinking Süreci
Başarısızlıktan Sonra Kendinizi Motive Etmek İçin Yapabileceğiniz 7 Şey
Başarı: Entelektüel Olma, Samimi Ol

Dünyalite

Paylaştıkça çoğalır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

DUNYALITE