Canımız Neden Sıkılır? Psikolojik Açıklaması Nedir?

Neden Sıkılırız? Hepimiz çoğu zaman sıkılırız, bazen bulunduğumuz alan ve olaydan bazen de nedenini bilmezcesine. Peki bu nedenini bilmediğimiz sıkıntılar nereden gelmekte? Neden bir şey yok iken canımız sıkılır? Bir çok insanın bu noktada ki sorusu “neden sıkılıyorum?” olur. Biraz bu durumu inceleyip çözümlere gidelim. Umarım sıkılgan canlarımıza bir nebze çare oluruz. 

Ruhumuzun sıkılgan hali araştırmalara göre aslında sebepsiz değilmiş. Ruhun arayışa geçip ve istediğini bulamadığı noktayı biz insanlar ”sıkılıyorum” olarak tanımlarız. Bir olay üzerinde düşünürken dahi çıkış çözümünü bulamazsak tadımız kaçar ve bu durumu “bu olay canımı sıkmaya başladı“ olarak tanımlarız.

Önce düşüncemiz yeterlilik gösteremez ve sonrada ruhumuz çözümsüzlüğe cevap bulamadığı için sıkılmaya başlar. Neden sıkılıyorum sorusunun aslında cevabı da bizde.

Ruh neyin arayışında? 

Ruh huzuru arar yani hakikati. Hakikate eren ruh ferahlanır, sakinler ve huzur dolu olduğu için sıkılma anına erişemez. Bu hakikat boyutu haricinde bilimsel ve psikolojik açıdan bakacak olursak can sıkıntısı uzun süre devam ederse psikolojik sorunlara yol açabileceği söylenmektedir.

İnsanlar kendilerini güvensiz alanda hissettiği anda can sıkıntısının başladığı da söylenmektedir. Zaman boşa geçtikçe biz zamanı değerlendiremedikçe ruhumuz sıkılmaya devam edecektir. Hiç bir şey yapmama durumu bizi canımız sıkıldı moduna sokmaktadır. 

Bu ruh halinden çıkışlar için neler yapabiliriz? 

Can sıkıntısına ne iyi gelir?

1.Öncelikle zamanımızı iyi değerlendirmek ile başlamalıyız. Zamanımızı ne kadar keyifli, dolu dolu ve değerli değerlendirirsek bu durumdan uzak durmamıza yardımcı olur.  

2.Sıkılacağımız alanlar ve durumlardan uzak durmayı hedeflemekte ikinci adımımız olsun.

3.Hoşlanmadığınız, güvenmediğiniz alandan uzak olmak sizi yine bu duruma girmekten kurtarır.

4.Ruhunuzu şifalandıracak yöntemlere yönelin. 

5.Zihniniz size sıkıldığınız komutunu verdiği anda bu durumun ruhunuzdan geldiği bilincinde olun ve olay anını değiştirecek aktivite ya da yeni anlar oluşturmaya çalışın. 

6.Can sıkıntısı bir arayıştır, neyin arayışında olduğunuzu belirleyin. 

7.Sıkılmakta olan tatlı canlarımız arayışta, bunu unutmayalım ve zamanımızı iyi değerlendirelim.

8.Her uyanışımız yeni bir şanstır son bulana dek bunun bilincinde kalmanız dileğiyle.

İrem Demirense

Dünyalite

Uyanışa Çağrı
Ertelemek: Hayatında Neleri Kaçırdın?
İçe Dönüklerin Dünyası: “INFJ” Kişilik Tipi
Paylaştıkça çoğalır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

DUNYALITE