Kim Olduğunu Merak Ediyorsan Zehirlerinden Kurtul
Hint asıllı Amerikalı hekim Deepak Chopra’nın da dediği gibi “Kırgınlık, düşmanlık, pişmanlık ve keder taşıdığımızda canlılığımız aşınır ve sevgi üretemez hale geliriz. Tüm bu zehirli duyguları kalbinizden atmaya kendinizi adayın.”

Bizler yaşadıklarımız, deneyimlerimiz, duygularımız, öğrendiklerimiz değiliz, bizler bize yapılan haksızlıklar, zalimlikler, kötülükler değiliz.
Bizler fotoğraf değil, fotoğrafın içinden geçen ışığız.
Bildiğiniz gibi Maslow‘ un ihtiyaçlar hiyerarşisinde zirve de ‘kendini gerçekleştirmek’ var. Demek oluyor ki yaşayabileceğimiz en üst gerçeklik kendimizi gerçekleştirmektir. Daha ötesi yoktur. Zaten buraya geliş amacımızda budur.
Eğer kim olduğumuzu bilmek ve kendimizi gerçekleştirmek istiyorsak arınma sürecinden geçmek durumundayız. Bütün etiketlerden, yüklerden, takıntılardan, kısıtlamalardan, zehirli duygu ve düşüncelerden kurtulmak zorundayız. Bu yazımda sizlerle arınma yöntemlerimden bazılarını paylaşacağım sevgili dostlar. Yapmayı en azından bir tanesini uygularsak hayatımız değişecek. Ama yapmadan sadece öğrenmek neredeyse hiçbir şeyi değiştirmez. O yüzden “just do it!” Sadece yap, denir genelde bilirsiniz
Fiziksel arınma için bazı arınma yöntemleri:
Bentonit kil içebilirsiniz (bazı aktarlarda da satılıyor) Sauna veya serbest radikalleri temizleyen bir antioksidan içiyorum. Kyani sunrise (internetten bulabilirsiniz adresi hepsaglik.kyani.net) ayak detoksu yapabilirsiniz. Ben Kadıköy’de ayaküstü diye bir merkezde yaptırıyorum. Size yakın bir yerde bulabilirseniz mutlaka tavsiye ederim.

Zihinsel, ruhsal arınma için bir yastık alıp yastığa içinizi dökebilirsiniz, kızabilirsiniz, bağırabilirsiniz, ağlayabilirsiniz belki içinizden vurmak, sövmek gelecek onları da yapabilirsiniz. Lütfen duygularınızı bastırmayın. Tam tersine açığa çıkartıp serbest bırakın. Kimse yokken yapın ama. Nefes çalışmalarını çok öneriyorum. Diyafram nefesini mutlaka hayatımıza almamız şart.. Hatta hemen şimdi burada basit bir egzersiz paylaşayım sizlerle; burnumuzdan derin bir nefes alalım, çiçek kokladığımızı hayal ederek (burun kanatlarımız açılacağı için diyaframdan almış olacağız) Ağızdan nefesi yavaşça bırakalım. Her gün 10 defa yapmanız yeterlidir.
Gece yatmadan önce kendiniz için 3 dakika zamanınız varsa, meditasyon yapabilirsiniz. Ben içimden şu cümleyi geçiriyorum önce, ‘bütün duygularımı ve düşüncelerimi serbest bırakmaya niyet ediyorum. ’Sonra sessizce oturup zihnimden akan düşünceleri izliyorum. Akıyorlar, akıyorlar, akıyorlar. Onlara hiç müdahale etmiyorum, engellemiyorum, sadece izliyorum, gözlemciyim. Üçüncü dakikanın sonuna doğru zihnim tamamen temizleniyor. Geride derin bir sessizlik ve huzur dışında hiçbir şey kalmıyor. Ve öylece uyuyorum. Müthiş hafif bir his.
Eğer ben bugün ne istediğimi biliyorsam, aşık olduğum işi yapıyorsam, kendimin kim olduğunu bilerek kendi merkezimde durabiliyorsam bunu en çokta bu temizlenme çalışmalarına borçluyumdur.
Sizi seviyorum.
Neslihan Canıoğlu
Dünyalite
Ağzıniza sağlık:)