Bugün Birini Gülümsetelim mi?

Bugün birini gülümsetelim mi ışık kabilem? 

İş yükü altında boğulan arkadaşınıza o istemeden bir kahve ısmarlayın mesela ya da en sevdiği tatlıyı..

Bugün sen ne kadar güzelsin, ışığınla parlıyorsun deyin sevgilinize, eşinize, annenize, babanıza, kardeşinize, arkadaşınıza. 

Esnafınıza hal hatır sorun, mağazada saatlerce oturmadan çalışan görevli arkadaşımıza nazik olun, kasada belki de sizden önceki müşteriyle canı sıkılmış kasiyere, bankadaki memura, garsona, baristaya ilk siz gülün, iyi günler, nasılsınız bugün deyin.

Seni seviyorumlar sözde kalmasın. Hem seni seviyorum, seni düşünüyorum, seni önemsiyorum demenin öyle harika yolları var ki. Kış günü sıcacık, yumoş battaniyeye sarılmış gibi olur içiniz. Çıkarken kazağını unutma, ilacını aldın mı, varınca haber et olur mu, hadi sen uyu ben bakayım çocuklara, iyi misin öylesine aradım, seni çok özledim bil istedim, sana kuzu kulağı aldım (kızkardeşim Ceren’in bana pazardan kuzu kulağı arayıp, bulması belki size göre küçük bana göre en tatlı jesttir)

Ne bileyim işinizin sahibiyseniz, çalışanlarınızın yaptığı işleri övün, takdir edin. Maaşını veriyorum yeter demeyin, özel ve kıymetli olduklarını hissettirin insanlara. Bir de fazla mesailerini verin insanların emek hırsızlığı yapmayın ne olur.

Her zaman alışveriş yaptığınız esnafın adını biliyor musunuz mesela?

Ben biliyorum. Simit ve poğaça aldığım Arzu hanım, terzim Hüseyin bey, kahvecim Orhan, manavım İsmet amca. Dünyanın neresinde yaşadıysam da öğrendim. Kanada’da ilk zamanlar şaşıran Sri Lankalı bakkalım, Koreli terzim, kahvecim, fırıncımla hayata dair her şeyi paylaştık ve güldük. Ayrılırken seni özleyeceğiz diyenler arasında onlar da vardı. 

Geçtiğiniz yolları aydınlatın Işık Kabilem. Sevginizi, ışığınızı kalbinizden dünyaya indirin ve çapalayın. 

Biz sevgiyi ve ışığı getiren yıldız tohumları olarak bilindik…Gülümsetelim….

Mitakuye Oyasin – We are all ONE 

Pia π

Dünyalite

Hayatındaki İlk Soru Ne Olmalı?
Kolektif Bilincin Papağanları

Paylaştıkça çoğalır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

DUNYALITE